O nama

png
Tko smo mi

Udruga MayaCat Rescue Korčula

“MayaCat Rescue Korčula” (OIB: 19681708836 ) osnovana je 22.05.2019. pod registarskim brojem 19002235. Udrugu trenutno vode dvije volonterke koja je neprofitna, humanitarna i dobrovoljna, a osnovana je s ciljevima promicanja, razvitka i unapređenja života slobodnoživućih mačaka na području otoka Korčule. Ciljevi i svrha osnivanja udruge su:  

1

Udomljenih mačaka

1

Izliječenih mačaka

1

Kastriranih mačaka

1 +

Zbrinutih mačaka

Naš rad

MayaCat Rescue Korcula

Glavni cilj udruge je smanjiti populaciju uličnih mačaka na otoku te na taj način spriječiti širenje zaraza i bolesti koje su postale sve rasprostranjenije. Od lipnja 2021. godine provodimo projekt kastriranja mačaka kako bi smanjili nekontrolirano razmnožavanje uličnih mačaka uzrokovano djelovanjem čovjeka. Od početka samostalnog rada Udruge, pružena je pomoć preko 2000 mačaka. Mačke su spašavane, liječene i kastrirane s područja cijelog otoka Korčule, pa čak i poluotoka Pelješca. Veći broj je preuzet s područja Općina Lumbarde, Vela Luke, Blata i Smokvice, u dogovoru s malobrojnim pojedincima kojima je stalo, najviše turistima u ljetnim sezonama. MayaCat Rescue Korčula ima trenutno preko 70 mačaka na privatnoj skrbi, od kojih većina bude bolesna te je neophodno liječenje i pružanje redovne veterinarske pomoći. Udruga ne posjeduje sklonište niti stacionar, štićenici su  smješteni u privatnim stanovima volonterki, u veterinarskoj ambulanti ili na plaćenom smještaju do udomljenja. 

Sva angažiranost malobrojnih volontera nije dovoljna ako nemamo finacijsku potporu.

Naša udruga djeluje od 2019. godine.

Udomljavanje

Udomljenja mačaka smo do sad bazirali izvan Hrvatske, partnerskim vezama s dvjema volonterkama u Njemačkoj. Sve štićenike posredujemo isključivo kao članove obitelji u kućne, sigurne uvjete s ograđenim vrtovima ili balkonima. Osigurana im je veterinarska skrb i imaju društvo mačaka ili drugih životinja. Volontirajući proteklih puno godina uvjerili smo se da na otoku Korčuli nema dovoljno empatije, osjetljivosti, potpore ni sigurnih domova za mnogobrojne mačke, a izvan otoka nailazimo na jednak problem u svim gradovima i općinama Hrvatske – nekontrolirano razmnožavanje.

Sva angažiranost malobrojnih volontera nije dovoljna ako nemamo finacijsku potporu.

Trebamo vašu pomoć

Podržite rad naše udruge

Za troškove hrane i osnovnih lijekova izdvajamo u prosjeku 8 tisuća kuna mjesečno. Mjesečni troškovi kod veterinara se kreću između 25 do 30 tisuća kuna. Virtus poslovno savjetovanje d.o.o. od lipnja 2021. godine financira naš projekt provođenja besplatne kastracije uličnih mačaka otoka Korčule i Općine Orebić. Međutim, to je samo kap u moru i stoga nam je potrebna vaša pomoć. 

Hvala

vam od srca!

Bankovna uplata

MayaCat Rescue Korčula
IBAN: HR8824070001100082259
BIC/SWIFT KOD: OTPVHR2X

S pretplatom od 1 euro mjesečno podržite rad udruge.

Donirajte hranu

Donacije hrane moguće su putem Zooplusa ili Pet centra. Javite nam se za adresu dostave.