Pozdrav, ja sam

Emi

Dojavljena u zaista strašnom stanju iz Prižbe (Blato). Puna inficiranih rana na cijelom tijelu, šapicama i usnoj šupljini, superinfekcija, mikrosporoze, tumora… Nakon veterinarske obrade i kastracije, Emi smo testirali na mačje bolesti Fiv/Felv. Pozitivna je na mačju sidu što joj dodatno narušava imunitet. 
 
Bijele mačke imaju manjak pigmenta, bezbojne su te često gluhe. Sklone su često kožnom tumoru, tzv. skvamoznom karcinomu. U većini slučajeva mu prethode oštećenja kože nastala djelovanjem sunčanih zraka. Vrlo čest slučaj kod otočkih uličnih mačaka. Tumor je obično lokaliziran na uškama, nosu i očnim kapcima. Razvija se brzo, u pocetku izgleda kao bezazleno crvenilo kože, nakon čega uslijedi nastajanje ranica i formiranje krasti. Dolazi do jake destrukcije tkiva što posebno bude očito kada je zahvaćena uška i nos. Lokalno je vrlo invazivan, a rijetko metastazira. 
 
Emi smo kratko nakon početnog oporavka odstranili vrhove ušiju, a nedavno smo uzorak krastica na nosu poslali na biopsiju. Unatoč svemu Emi je zadovoljna i zahvalna maca, od milja ju zovemo kraljica jer se tako i ponaša. Voli se maziti, ali samo kada i kako njoj to odgovara. Treba joj dugo dok stekne povjerenje i ne podnosi društvo drugih mačaka. Idealno udomljenje za nju bi bilo s iskusnim udomiteljima, u kućanstvo gdje bi od životinja samo ona vladala. Cijepljena, čipirana te tretirana od parazita. Udomljuje se u stan bez mogućnosti izlaska van.
 

Pomozite nam podmiriti troškove za Emi svojom donacijom. Ako želite postati njezin stalan sponzor, kontaktirajte nas.

Ime

Emi

Spol

Žensko

Rođenje

11.7.2018.

Cijepljena

Da